Jak se liší levné a dražší manikúry?

Ne, nemusíte mít manikúru celou ze zlata, ani nemusí obsahovat šedesát nástrojů pro tu nejkomplexnější a nejlepší péči o vaše nehty. Ale platí to i opačně - rozmyslete si, jestli vám několik ušetřených stokorun stojí za to, abyste pak nadávali nad tupými nůžkami a stejně si pak museli koupit něco jiného.

Počet kusů neznamená kvalitu

Je lepší sada se třemi kusy nebo ta s dvanácti? Odpověď zní, že někdy ta, jindy ta druhá, protože na počtu kusů nezáleží, když se posuzuje kvalita. Manikúry existují v různých velikostech sady a je pro to dobrý důvod - jinou sadu nástrojů ocení vytížená manažerka, která si patnáct minut před schůzkou ulomí nehet a do kabelky od Gucciho si nemůže brát každý den pouzdro o velikosti dětské svačiny, jinou sadu využije youtuberka, která si pravidelně před kamerou dělá gelové nehty. Obě sady mohou být stejně kvalitní, nebo v případě touhy ušetřit stejně k ničemu.


Jednoduché i komplexní sady manikúrních nástrojů, ovšem z prvotřídní oceli a ve vysoké kvalitě detailů vyrábí německá nožířská značka Zwilling J. A. Henckels.


Promyslete si, jestli si vystačíte se zarovnáním a vyčištěním nehtů, jak pečlivě si upravujete kůži v oblasti nehtového lůžka a jestli spíš potřebujete pět různých zatlačovátek a skalpel, nebo stačí zahnuté nůžky s dostatečně tenkým ostřím, se kterými se dostanete ke každému záděru.

Pouzdro z mahagonového dřeva? Krásné, ale tím si nehty neostříháte

Do krásně vyzdobené koupelny si jen neradi na poličku nad umyvadlo položíte odřenou cestovní manikúru v pouzdře na zip, i kdyby byla nejkvalitnější na světě. Prostě kvůli tomu pohledu. Zato existují domácí manikúry ve stojanech ze skla, nerezové oceli a ušlechtilých dřev, které lahodí oku a můžete se s nimi chlubit, samozřejmě za předpokladu, že také perfektně fungují.

Rozdíl v kvalitě poznáte ve zpracování detailů

Vaše domácí úprava nehtů a kůžičky kolem nich stojí a padá na tom, jak se vám budou nástroje držet a jak snadno nebo obtížně se s nimi dostanete tam, kam máte, aniž byste se zranili do krve. Proto jsme si dělali legraci z nákupních průvodců, které řeší jen vzhled pouzdra a počet kusů. Nakonec je to právě to, jestli mají nůžky dostatečně jemné čepele, kleštičky při použití nevypadávají z rukou a jestli se pusherem podaří zatlačit a nadzvednout kůži nehtového lůžka hned, nebo až na páté použití.

Žádné komentáře:

Okomentovat